čtvrtek 5. února 2009

HTC Touch Pro FM TRANSMITTER


Rozhodně zajímavým příslušenstvím pro telefon Touch Pro je tento transmitter, tedy vysílač radiového signálu. S tímto příslušenstvím takříkajíc zabijete dvě mouchy jednou ranou. Získáte kvalitní držák telefonu do auta a navíc propojíte zvukový výstup telefonu s jakýmkoliv autorádiem.

Jedná se o poměrně jednoduchý princip, který je na našem trhu dostupný v podobě Vysílačů vkládaných do zásuvky zapalovače.

Jak to funguje? Jednoduše nainstalujete držák telefonu do auta, propojíte držák dodávaným napájecím kabelem do zdířky zapalovače, nastavíte pomocí displeje vysílače frekvenci FM na které chcete aby vysílal (frekvence na které nevysílá nejlépe žádné rádio) a stejnou frekvenci nastavíte na svém autorádiu. Pak již jen vložíte svůj telefon do držáku a veškerý zvuk je z něj převáděn rádiovým signálem do autorádia a zároveň je nabíjen telefon.

Skvělé použití např. pro přehrávání hudby z hudebního přehrávače telefonu a zároveň např. odposlech pokynů GPS navigace to vše bezdrátově. Velice praktické se mi jevý toto řešení především u automobilů, kde je zapalovačová zdířka umístěna např. pod opěrkou či jiných opticky nedostupných místech....

Trochu bych ještě upozzornil na malou záludnost těchto přístrojů, která spočívá v přenosu signálu pomocí FM vln. Mám zkušenost s obdobným zařízením, že pokud si naladí mnou používanou frekvenci automobil blízko přede mnou či za mnou, může "mé vysílání" odposlouchávat!!

Celá tato věcička vyjde na cca 20$ lze ji např. sehnat na eBuy

Žádné komentáře: